İnsan cildinin genel görünümünü etkileyen unsurlar bulunmaktadır. Kolajen, bu unsurlar içinde en bilinenidir. Estetik yöntemler, kolajen dengesini sağlamak üzerine kuruludur. Cilt parlaklığı da kolajen dengesi ile beraber sağlandığı bilinmektedir. Sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm oluşturmak, cilt parlaklığına yönelik estetik işlemlerde önemlidir. Çevresel faktörler, kullanılan besinler ve kozmetik ürünler cilt bozulmalarına etki etmektedir. Cilt parlaklığı hedeflenen işlemlerde bu bozulmaların önüne geçmek mümkündür. Hava kirliliği, düzensiz beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımı gibi etkenler cilt sağlığı ve yapısını etkilemektedir.
Kolajen, yapısal özellikleri gereği birbirinden farklı görevleri bulunmaktadır. İnsan bedenindeki farklı fonksiyonların düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Cilt sağlığı da bu alanlardan biridir. Kolajen dengesi, cilt parlaklığı uygulaması ve sonraki süreçte takip edilmesi gerekmektedir. Günümüzde kolajen maddesinin cilde olan faydaları bilinen bir gerçektir. Cilt lekeleri, kırışıklıklar, akne ve sivilce gibi istenmeyen oluşumları en aza indirilmesini sağlar.
Kolajen miktarı, cildimizde zaman içerisinde azalmaktadır. Dışarıdan alınan takviyeler ve kullanılan kozmetik ürünleri ile kolajen seviyesini arttırmak hedeflenir. Uzmanların tavsiye ettiği ürünlerin düzenli kullanımının cildimize olumlu etkisi olduğu görülür. Estetik alanında uzman doktorlar tarafından yapılan müdahale ve uygulamalar aracılığıyla da kolajen seviyesi arttırılabilir.
Cilt sağlığı açısından yapılan estetik uygulamaların olumlu etkisi bilinmektedir. Ek olarak hastanın yaşam koşulları da etkilemektedir. Mevsim şartlarına göre güneş ışınlarının cildimize yansıması değişim göstermektedir. Özellikle kış aylarında güneşli günlerin azalması, cilt sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir.
Cilt parlaklığı açısından birkaç adımı kapsayan tedavi planı bulunmaktadır. Öncelikle hastanın cilt analizi gerçekleştirilir. Kişinin cilt tipi, leke, akne, sivilce ve diğer oluşumları detaylı olarak kaydedilmesi amaçlanır. Ek olarak hastanın cilt bakımı alışkanlıkları ve günlük beslenme düzeni ile ilgili bilgiler alınır. Uygulama aşamasında ise uzman doktor tarafından gerekli görülen estetik işleme karar verilir. Sağlık açısından uygun hijyenik koşullar ve teknolojik alt yapı işbirliğinde işlemler gerçekleştirilir.
Vücudumuzun büyük bir kısmını cilt yüzeyi oluşturmaktadır. Dolayısıyla ciltte yaşanan değişim ve bozulmalar gözle görülür bir biçimde fark edilmektedir. Gün içerisinde, cildimiz pek çok olumsuz etkenle karşılaşmaktadır. Hava kirliliği, tüketilen gıdalar ve kullanılan kozmetik ürünler cilt parlaklığı ve sağlıklı cilt yapısı üzerinde olumsuz etkisi bulunmaktadır.
Epidermis ve dermis adlı tabakalardan oluşmaktadır. Kırışıklıklar, soluk görünüm gibi unsurlardan en üst tabaka olan epidermis kaynaklı sebeplere bağlıdır. Sarkmalar ve diğer cilt bozulmaları ise dermis tabakasına bağlı olarak oluşur. Belirten iki tabakanın devamında ise yağ dokusu yer almaktadır. Cildi oluşturan iki katmana, dolayısıyla cilt yapısına gereken özen gösterildiğinde olumlu anlamda sonuç alınmaktadır. Böylelikle cilt parlaklığı ve cildin genç görünümü uzun süreli olarak devam edecektir.
Cilt sağlığını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Çevresel faktörler, günlük alışkanlıklar ve kişinin fizyolojik yapısı etki eden faktörler arasında sayılabilir. Kişiye uygulanan estetik işlemler ve müdahalelerin faydalarını daha iyi anlamak için bu faktörlere dikkat edilmelidir. Düzenli yapılan doktor muayeneleri ve kişinin kendi kendine alacağı önlemlerle cilt bozulmalarının kontrol altına almanın çeşitli yolları bulunmaktadır:
Cilt parlaklığı ve alanda uygulanan estetik tedavi yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi ve sorularınız için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.